Dziś mam dla was propozycję na chrupiące roladki z tortilli, czyli pyszną imprezową przekąskę, która zachwyci każdego. Tym razem przygotowałam je trochę inaczej, a dokładnie wykorzystując prażoną cebulkę, która dodaje chrupkości i kuszącej tekstury. Takie roladki z tortilli to prawdziwa uczta dla podniebienia. Rozchodzą się w mgnieniu oka, dlatego warto przygotować ich od razu więcej. Przepis na chrupiące roladki z tortilli jest bardzo prosty, a składniki łatwodostępne. Koniecznie przygotujcie, gwarantuję, że oczarują gości.
CHRUPIĄCE ROLADKI Z TORTILLI PRZEPIS
Składniki
- 2 placki tortilli
- 1 opakowanie cienkich kabanosów
- 6 plastrów żółtego sera
- 1/2 czerwonej papryki
- 200 g kremowego serka śmietankowego
- 4-5 łyżek prażonej cebulki
Przygotowanie
- Paprykę czerwoną kroję w słupki.
- Obie tortille rozkładam na blacie i smaruję serkiem (zostawiam 1/3 na później). Na każdą z nich rozkładam po 2 liście sałaty lodowej, 3 plasterki sera żółtego, po połowie kabanosów i po kilka słupków czerwonej papryki.
- Obie tortille zwijam ciasno w rulon i zawijam w folię spożywczą. Wstawiam do lodówki na 30 minut.
- Po tym czasie tortille rozwijam z folii i każdą z nich smaruję z zewnątrz pozostałym serkiem. Następnie obtaczam je w prażonej cebulce.
- Tak przygotowane roladki kroję na kawałki o grubości ok. 2 cm.