Chrupiące roladki z tortilli

Dziś mam dla was propozycję na chrupiące roladki z tortilli, czyli pyszną imprezową przekąskę, która zachwyci każdego. Tym razem przygotowałam je trochę inaczej, a dokładnie wykorzystując prażoną cebulkę, która dodaje chrupkości i kuszącej tekstury. Takie roladki z tortilli to prawdziwa uczta dla podniebienia. Rozchodzą się w mgnieniu oka, dlatego warto przygotować ich od razu więcej. Przepis na chrupiące roladki z tortilli jest bardzo prosty, a składniki łatwodostępne. Koniecznie przygotujcie, gwarantuję, że oczarują gości.

CHRUPIĄCE ROLADKI Z TORTILLI PRZEPIS

Składniki

  • 2 placki tortilli
  • 1 opakowanie cienkich kabanosów
  • 6 plastrów żółtego sera
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 200 g kremowego serka śmietankowego
  • 4-5 łyżek prażonej cebulki

Przygotowanie

  1. Paprykę czerwoną kroję w słupki.

  2. Obie tortille rozkładam na blacie i smaruję serkiem (zostawiam 1/3 na później). Na każdą z nich rozkładam po 2 liście sałaty lodowej, 3 plasterki sera żółtego, po połowie kabanosów i po kilka słupków czerwonej papryki.

  3. Obie tortille zwijam ciasno w rulon i zawijam w folię spożywczą. Wstawiam do lodówki na 30 minut.

  4. Po tym czasie tortille rozwijam z folii i każdą z nich smaruję z zewnątrz pozostałym serkiem. Następnie obtaczam je w prażonej cebulce.

  5. Tak przygotowane roladki kroję na kawałki o grubości ok. 2 cm.
Chrupiące roladki z tortilli przepis
Przepis na chrupiące roladki z tortilli

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.7 / 5. Oddanych głosów: 35

Udostępnij!