Ciasto kokosowe bez pieczenia

Ciasto kokosowe bez pieczenia to pyszny deser, który polecam każdemu! Jest przepyszne, łatwe w przygotowaniu i nie wymaga specjalnych zdolności cukierniczych. Z przygotowaniem tego ciasta poradzi sobie każdy, nawet osoby, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę w kuchni.

To pyszne ciasto kokosowe składa się z warstwy herbatników kakaowych, pysznej masy z dodatkiem wafelków kokosowych Estella i wykończone jest masą śmietankową oraz wiórkami kokosowymi. Całość smakuje naprawdę rewelacyjnie. Chcecie się przekonać? Zapraszam na przepis!

CIASTO KOKOSOWE BEZ PIECZENIA – PRZEPIS

Składniki

  • ok. 300 g herbatników ciemnych
  • 500 g serka mascarpone
  • 660 ml śmietanki kremówki
  • 4 wafelki kokosowe „Estella”
  • 3 łyżka cukru pudru
  • 2/3 puszki masy kajmakowej o smaku kakaowym
  • 2/3 szklanki wiórek kokosowych

Wykonanie

  • Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy z serkiem mascarpone i cukrem pudrem. Masę dzielimy na dwie części w stosunki 3:1.
  • Wafelki kokosowe kroimy w drobną kostkę.
  • Do większej części masy dodajemy pokrojone wafelki.
  • Formę o wymiarach 24×24 cm wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej herbatniki.
  • Na herbatnikach rozprowadzamy masę kajmakową, a na niej układamy kolejną warstwę herbatników. Następnie masa z wafelkami i znów herbatniki. Na wierzch odłożona masa śmietankowa i wiórki kokosowe.
  • Ciasto odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Ciasto kokosowe bez pieczenia przepis
Przepis na ciasto kokosowe bez pieczenia

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.3 / 5. Oddanych głosów: 6

Udostępnij!