Jajka faszerowane szynką i serem to pyszna przekąska idealna niemal na każdą okazję. Tak przygotowane jajka atrakcyjnie prezentują się na talerzu i są niezwykle smaczne. Dodatkowo bardzo szybko się je robi i nie wymagają wielu składników. Jeśli szukacie prostej i smacznej przystawki na przyjęcie lub spotkanie z przyjaciółmi, jajka faszerowane szynką i serem sprawdzą się idealnie.
JAJKA FASZEROWANE SZYNKĄ I SEREM – PRZEPIS
Składniki
- 4 jajka
- 60 g szynki konserwowej
- 30 g żółtego sera
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- pieprz
- pęczek szczypiorku
Przygotowanie
1 Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek. Następnie jajka przekroić na pół, delikatnie wyjąć żółtka i przełożyć do miski.
2. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać startą na tarce szynkę, ser żółty, łyżeczkę musztardy oraz majonez. Doprawić solą oraz pieprzem i całość dokładnie wymieszać do połączenia składników.
3. Farszem wypełnić białka i na koniec posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.