jajka faszerowane szynką i serem

Jajka faszerowane szynką i serem to pyszna przekąska idealna niemal na każdą okazję. Tak przygotowane jajka atrakcyjnie prezentują się na talerzu i są niezwykle smaczne. Dodatkowo bardzo szybko się je robi i nie wymagają wielu składników. Jeśli szukacie prostej i smacznej przystawki na przyjęcie lub spotkanie z przyjaciółmi, jajka faszerowane szynką i serem sprawdzą się idealnie.

JAJKA FASZEROWANE SZYNKĄ I SEREM – PRZEPIS

Składniki

  • 4 jajka
  • 60 g szynki konserwowej
  • 30 g żółtego sera
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz
  • pęczek szczypiorku

Przygotowanie

1 Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek. Następnie jajka przekroić na pół, delikatnie wyjąć żółtka i przełożyć do miski.

2. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać startą na tarce szynkę, ser żółty, łyżeczkę musztardy oraz majonez. Doprawić solą oraz pieprzem i całość dokładnie wymieszać do połączenia składników.

3. Farszem wypełnić białka i na koniec posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij!