Domowa pasta do chleba z kiełbasy – smak, który zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienia!

Jeśli lubisz pasty kanapkowe i szukasz pomysłu na coś pysznego na śniadanie lub kolację, pasta z kiełbasą będzie strzałem w dziesiątkę. Ten przepis inspirowany jest kuchnią tradycyjną, która kojarzy się z domem, rodziną i beztroskimi chwilami przy wspólnym stole. Pasta z kiełbasy na kanapki smakuje rewelacyjnie i co ważne jest bardzo łatwa w przygotowaniu. Wystarczy tylko kilka prostych składników, które większość ma w swojej kuchni oraz 5 minut pracy by przygotować to smaczne smarowidło na kanapki.
PASTA Z KIEŁBASY NA KANAPKI PRZEPIS
Składniki
- 2 większe jajka
- 250 g ulubionej kiełbasy
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka ketchupu
- 1 łyżeczka musztardy stołowej
- 1 łyżka majonezu
Przygotowanie
- Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Wrzucamy do wysokiego naczynia.
- Kiełbasę obieramy ze skórki. Dodajemy do jajek.
- Następnie dodajemy czosnek i całość blendujemy na papkę.
- Na koniec dodajemy majonez, ketchup i musztardę. Krótko mieszamy do połączenia składników.
- Tam przygotowaną pastą smarujemy pieczywo.
Smacznego!

