Pasty kanapkowe to doskonały sposób na urozmaicenie codziennych kanapek. Są smaczne, pożywne i bardzo łatwe w przygotowaniu. Dzisiaj mam dla Was przepis na moją ulubioną pastę kanapkową z tuńczykiem w roli głównej. Nie wymaga dużo pracy – przygotujesz ją w kilka minut, a smakiem zadowoli nawet najbardziej wyszukane kubki smakowe. W paście oprócz tuńczyka znajdują się jeszcze takie składniki jak jajka oraz seler naciowy, który dodaje cudownej chrupkości. Polecam wypróbować przepis!
PASTA Z TUŃCZYKA PRZEPIS
Składniki
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2 łodyżki selera naciowego
- 3 jajka
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i pokrój w kosteczkę. Przełóż do miseczki.
2. Tuńczyka odsącz z zalewy i wrzuć do jajek. Całość rozdrobnij widelcem.
3. Selera umyj i pokrój w paseczki. Przełóż do miski z jajkami i tuńczykiem. Następnie dodaj jogurt naturalny i majonez. Wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem do smaku.