Pasta z tuńczyka na kanapki

Pasty kanapkowe to doskonały sposób na urozmaicenie codziennych kanapek. Są smaczne, pożywne i bardzo łatwe w przygotowaniu. Dzisiaj mam dla Was przepis na moją ulubioną pastę kanapkową z tuńczykiem w roli głównej. Nie wymaga dużo pracy – przygotujesz ją w kilka minut, a smakiem zadowoli nawet najbardziej wyszukane kubki smakowe. W paście oprócz tuńczyka znajdują się jeszcze takie składniki jak jajka oraz seler naciowy, który dodaje cudownej chrupkości. Polecam wypróbować przepis!

PASTA Z TUŃCZYKA PRZEPIS

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łodyżki selera naciowego
  • 3 jajka
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i pokrój w kosteczkę. Przełóż do miseczki.

2. Tuńczyka odsącz z zalewy i wrzuć do jajek. Całość rozdrobnij widelcem.

3. Selera umyj i pokrój w paseczki. Przełóż do miski z jajkami i tuńczykiem. Następnie dodaj jogurt naturalny i majonez. Wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem do smaku.

pasta z tuńczyka
pasta jajeczna z tuńczykiem

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij!