Sałatka z jajkiem i czerwoną fasolą

Szybka i prosta sałatka z jajkiem i czerwoną fasolą. Fantastyczny pomysł na świąteczną sałatkę, a także poczęstunek, kiedy odwiedzą nas znajomi. Sałatka z jajkiem i czerwoną fasolą jest bardzo prosta w przygotowaniu, nie wymaga skomplikowanych składników i każdy, kto jej skosztuje prosi o dokładkę. Zapraszam do zapoznania się z przepisem.

SAŁATKA Z JAJKIEM I CZERWONĄ FASOLĄ

Składniki

  • 6 jajek
  • 1 puszki czerwonej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 słoiki selera konserwowego (320g)
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  1. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. 

  2. Fasolę oraz kukurydzę odsączyć z zalewy, przelać wodą i osuszyć. 

  3. Selera konserwowego odcisnąć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. 

  4. Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem. 

  5. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać przygotowany sos i wymieszać. 
Sałatka z jajkiem i czerwoną fasolą przepis
Sałatka z jajkiem i czerwoną fasolą przepis
Przepis na sałatka z jajkiem i czerwoną fasolą

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 157

Udostępnij!