Szybka i prosta sałatka z jajkiem i czerwoną fasolą. Fantastyczny pomysł na świąteczną sałatkę, a także poczęstunek, kiedy odwiedzą nas znajomi. Sałatka z jajkiem i czerwoną fasolą jest bardzo prosta w przygotowaniu, nie wymaga skomplikowanych składników i każdy, kto jej skosztuje prosi o dokładkę. Zapraszam do zapoznania się z przepisem.
SAŁATKA Z JAJKIEM I CZERWONĄ FASOLĄ
Składniki
- 6 jajek
- 1 puszki czerwonej fasoli
- 1 puszka kukurydzy
- 2 słoiki selera konserwowego (320g)
- 4 łyżki majonezu
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę.
- Fasolę oraz kukurydzę odsączyć z zalewy, przelać wodą i osuszyć.
- Selera konserwowego odcisnąć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki.
- Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.
- Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać przygotowany sos i wymieszać.