Pasta kanapkowa z makrelą w pomidorach

Pasta kanapkowa z makrelą w pomidorach to super pomysł na smarowidło, które odmieni śniadanie lub kolację. Zawszę ją robię gdy znudzą nam się zwykłe kanapki z serem i szynką. Taka pasta kanapkowa z makrelą w pomidorach jest pożywna, syta i bardzo prosta w wykonaniu. Z pewnością posmakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym.

PASTA KANAPKOWA Z MAKRELĄ W POMIDORACH

Składniki

  • 120 g twarogu białego
  • 1 puszka makreli w pomidorach
  • 1 mała cebula czerwona
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz

Przygotowanie

1. Twaróg rozgniatamy widelcem i przekładamy do miseczki.

2. Cebulkę kroimy w drobne piórka, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Dodajemy do twarogu.

3. Puszkę z makrelą otwieramy i przekładamy zawartość wraz z sosem do miseczki.

4. Całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej pasty. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Pasta kanapkowa z makrelą w pomidorach przepis

Na naszej stronie znajdziesz także inny prosty i smaczny przepis na pastę z tuńczyka i jajek.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij!