roladki z ogórka

Szybka i pyszna przekąska ze świeżego ogórka, serka śmietankowego i łososia to propozycja idealna na każdą imprezę. Roladki z ogórka świetnie prezentują się na półmisku i jeszcze lepiej smakują. Wykonanie ich nie powinno zająć wam więcej niż 15 minut! Jeśli organizujecie małe spotkanie ze znajomymi i chcecie zaskoczyć ich czymś nowym, to koniecznie musicie wypróbować ten przepis.

ROLADKI Z OGÓRKA – PRZEPIS

Składniki

  • 1 ogórek świeży
  • 100 g wędzonego łososia
  • 1 serek śmietankowy typu Almette (150 g)
  • czarny sezam

Przygotowanie

1. Ogórka umyć i pokroić wzdłuż na cienkie paseczki przy użyciu obieraczki do warzyw. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru wody.

2. Następnie plastry ogórka ułożyć na desce tak, by jeden nachodził na drugi. Całą powierzchnię wysmarować serkiem, a następnie wyłożyć kawałki łososia.

3. Całość zwinąć w rulonik jak roladki z tortilli. Co kawałek wbić wykałaczkę, a następnie delikatnie pociąć na mniejsze kawałki.

4. Gotowe roladki z ogórka posypać czarnym sezamem.

roladki z ogórka przepis


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij!