Aromatyczne pałki z kurczaka

Pałki z kurczaka to doskonała propozycja na szybki i smaczny obiad. Będą idealne nie tylko na co dzień, ale również na specjalne okazje. Aby nie były nudne i monotonne, wystarczy urozmaicić je co rusz to inną marynatą. Dziś mam dla was przepis na aromatyczne pałki z kurczaka w miodowo-sojowej marynacie. Danie niezwykle proste w przygotowaniu, sycące i przepyszne. Koniecznie musicie wypróbować!

AROMATYCZNE PAŁKI Z KURCZAKA PRZEPIS

Składniki

  • 8 pałek z kurczaka

Marynata

  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • 1/3 łyżeczki imbiru
  • 3 ząbki czosnku

Przygotowanie

1. Pałki z kurczaka obrać ze skóry, umyć i osuszyć na ręczniku papierowym.

2. Do miseczki wlać sos sojowy, dodać miód, imbir oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.

3. Do większego pojemnika przełożyć pałki z kurczaka i zalać je przygotowaną wcześniej marynatą. Pojemnik szczelnie zamknąć i odstawić na minimum 1 godzinę do lodówki.

4. Po tym czasie zamarynowane pałki przełożyć do naczynia żaroodpornego i polać je resztkami marynaty, która pozostała w pojemniku.

5. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec bez przykrycia przez 60 minut, funkcja grzania góra-dół.

6. Podawać z ulubionymi dodatkami.

pieczone pałki z kurczaka
pałki z kurczaka w marynacie

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij!