Biały blok czekoladowy z herbatnikami

Biały blok czekoladowy z herbatnikami to smaczna i łatwa do przygotowania słodka przekąska, która doskonale sprawdzi się na każdą okazję. Przepis na blok czekoladowy jest szybki, nie wymaga pieczenia, a efekt końcowy zachwyci nie tylko podniebienie, ale i oczy. Idealny rodzinne spotkania, na święta, przyjęcia czy po prostu jako deser do popołudniowej herbaty. Zapraszam na przepis!

BIAŁY BLOK CZEKOLADOWY Z HERBATNIKAMI – PRZEPIS

Składniki

  • 1 szklanka mleka w proszku
  • 100 g cukru
  • 200 g kostka masła
  • 1/2 szklanki mleka
  • 15-20 herbatników kakaowych
  • ulubione bakalie

Wykonanie

  1. Masło przełożyć do rondelka, postawić na gaz i rozpuścić. Dodać cukier i mleko, mieszać do momentu połączenia składników. 

  2. Rondelek zdjąć z palnika, dodawać stopniowo mleko w proszku, intensywnie mieszając, najlepiej rózgą kuchenną. 

  3. Do masy dodać pokruszone herbatniki oraz bakalie i wymieszać.

  4. Masę przełożyć na folię spożywczą i uformować z niej okrągły wałek. Wstawić do lodówki na kilka godzin.  Po schłodzeniu odwinąć z folii i pokroić. 
Biały blok czekoladowy z herbatnikami
Biały blok czekoladowy z herbatnikami przepis

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 457

Udostępnij!