Drobiowe roladki z pieczarkami

Roladki z kurczaka z pieczarkami to świetny pomysł na rodzinny obiad. Połączenie delikatnego mięsa z kurczaka z pieczarkami uduszonymi z cebulką to zdecydowanie strzał w dziesiątkę. Roladki są bardzo delikatne, soczyste, wręcz rozpływają się w ustach. Z pewnością zachwycą podniebienie każdego z Was.

Poniżej znajdziecie prosty a zarazem wyszukany przepis na domowe roladki drobiowe z pieczarkami. Pyszne danie obiadowe, które musicie wypróbować. Zapraszam na przepis!

PRZEPIS NA ROLADKI Z KURCZAKA Z PIECZARKAMI

Składniki

  • 500 g fileta z kurczaka
  • 250 g pieczarek
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka
  • papryka słodka
  • natka pietruszki
  • 1 kulka mozarelli

Wykonanie

  • Fileta z kurczaka umyć, oczyścić i podzielić na kawałki, a te rozbić jak na tradycyjne kotlety. Każdy z nich doprawić solą, pieprzem, papryką słodką oraz przyprawą do kurczaka z obu stron. 
  • Cebulę pokroić w kosteczkę, podsmażyć na odrobinie masła. Do duszącej się cebuli dodać pokrojone w kosteczkę pieczarki, smażyć do momentu, aż zmniejszą swoją objętość. Pod koniec doprawić solą oraz pieprzem. 
  • Przygotowany farsz wyłożyć na przyprawione mięso, a następnie zwinąć w roladki. 
  • Roladki przełożyć do naczynia żaroodpornego i posypać posiekaną pietruszką. 
  • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec pod przykryciem przez 30 minut. PO upływie czasu zdjąć pokrywkę, posypać startą na tarce mozarellą i zapiekać kilka minut, do momentu stopnienia się sera. 
Drobiowe roladki z pieczarkami przepis
przepis na roladki z pieczarkami

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 3

Udostępnij!