Ekspresowe koszyczki z ciasta francuskiego

Koszyczki z ciasta francuskiego to super smaczna i szybka w przygotowaniu przekąska na ciepło. Idealna na każdą okazję, taką jak domowe przyjęcia, rodzinne imprezy a nawet święta. Świetnie sprawdzą się również na kolację, czy przekąskę do pracy. 

Przepis na koszyczki z ciasta francuskiego jest niesamowicie prosty, a sama przekąska łatwa i szybka w przygotowaniu. Jestem pewna, że zachwyci Was swoim smakiem! Zapraszam do zapoznania się z przepisem. Smacznego!

EKSPRESOWE KOSZYCZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO – PRZEPIS

Składniki

  • 100 g serka z niebieską pleśnią
  • 1/2 słoiczka dżemu żurawinowego
  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 50 g orzechów włoskich
  • rukola do dekoracji

Wykonanie

  1. Ciasto francuskie rozłożyć na blacie i pokroić na kwadraty. Każdy kwadracik umieścić w formie na muffiny. 

  2. Ser pleśniowy pokroić w kostkę.

  3. Do każdego koszyczka, utworzonego w foremce przełożyć kilka kostek sera pleśniowego oraz łyżeczkę dżemu żurawinowego. 

  4. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez około 15 minut, do zarumienienia. 

  5. Koszyczki udekorować posiekanymi orzechami i rukolą.
Ekspresowe koszyczki z ciasta francuskiego przepis
Koszyczki z ciasta francuskiego
Przepis na koszyczki z ciasta francuskiego

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij!