Koszyczki z ciasta francuskiego to super smaczna i szybka w przygotowaniu przekąska na ciepło. Idealna na każdą okazję, taką jak domowe przyjęcia, rodzinne imprezy a nawet święta. Świetnie sprawdzą się również na kolację, czy przekąskę do pracy.
Przepis na koszyczki z ciasta francuskiego jest niesamowicie prosty, a sama przekąska łatwa i szybka w przygotowaniu. Jestem pewna, że zachwyci Was swoim smakiem! Zapraszam do zapoznania się z przepisem. Smacznego!
EKSPRESOWE KOSZYCZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO – PRZEPIS
Składniki
- 100 g serka z niebieską pleśnią
- 1/2 słoiczka dżemu żurawinowego
- 1 płat ciasta francuskiego
- 50 g orzechów włoskich
- rukola do dekoracji
Wykonanie
- Ciasto francuskie rozłożyć na blacie i pokroić na kwadraty. Każdy kwadracik umieścić w formie na muffiny.
- Ser pleśniowy pokroić w kostkę.
- Do każdego koszyczka, utworzonego w foremce przełożyć kilka kostek sera pleśniowego oraz łyżeczkę dżemu żurawinowego.
- Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez około 15 minut, do zarumienienia.
- Koszyczki udekorować posiekanymi orzechami i rukolą.