Jajka nadziewane farszem pieczarkowym

Jajka faszerowane to świetna przekąska, która sprawdzi się na każdą okazję. Najczęściej przygotowywane są na Święta Wielkanocne, których jednym z symboli są właśnie jajka. Takie jajka nadziewane można przygotować w bardzo wielu wersjach, dobierając farsz pod swoje gusta smakowe.

W tym wpisie przygotowałam dla Was pyszne jajka nadziewane farszem pieczarkowym. Do ich przygotowana potrzeba zaledwie kilku składników, takich jak pieczarki, cebulka, majonez no i oczywiście jajka. Smakują naprawdę rewelacyjnie i są bardzo łatwe w przygotowaniu. Jak je zrobić? Zapraszam na przepis!

PRZEPIS NA JAJKA FASZEROWANE NADZIENIEM PIECZARKOWYM

Składniki

  • 5 jajek
  • 250 g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek

Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy na pół. Wyjmujemy żółtka i przekładamy do miseczki. Białka odkładamy na bok. 
  • Pieczarki i cebulę kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na odrobinie masła. Doprawiamy solą oraz pieprzem. 
  • Przestygnięte pieczarki z cebulką przekładamy do miski z żółtkami jajek. Dodajemy majonez, mieszamy. Tak przygotowanym farszem nadziewamy białka. Całość posypujemy świeżym szczypiorkiem. 
Jajka nadziewane farszem pieczarkowym

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij!