Roladki z tortilli w koperku

Roladki z tortilli w koperku to przepyszna i kreatywna przekąska, która idealnie sprawdzi się na różnego rodzaju przyjęcia, czy jako szybki lunch do pracy. Ich przygotowanie jest niesamowicie proste i szybkie a same roladki smaczne i sycące. 

Roladki w panierce z koperku z dodatkiem łososia i świeżego ogórka są nie tylko smaczne, ale również pięknie prezentują się na stole. Każdy się nimi zachwyca! Będą idealną alternatywą dla tradycyjnych roladek z tortilli z szynką i serem. 

ROLADKI Z TORTILLI W KOPERKU – PRZEPIS

Składniki

  • 1 tortilla pszenna
  • 100 g serka śmietankowego typu Almette
  • 1/2 ogórka świeżego
  • 100 g łososia wędzonego na zimno
  • 2 gałązki kopru

Wykonanie

  1. Tortille rozłożyć na blacie, posmarować 2/3 serka śmietankowego.

  2. Na serek wyłożyć plastry łososia.

  3. Ogórka obrać i pokroić w podłużne paseczki. Ułożyć je na tortilli.

  4. Tortille zwinąć w rulonik, delikatnie dociskając. Owinąć folią aluminiową i odstawić do lodówki na 30 minut.

  5. Po upływie czasu, rozwinąć, tortillę posmarować serkiem śmietankowym.

  6. Koperek posiekać i obtoczyć tortillę w koperku, tak by poprzyklejał się do serka. Tortillę pokroić na roladki. 
Roladki z tortilli w koperku przepis
Przepis na roladki z tortilli w koperku
Roladki z tortilli w koperku

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2

Udostępnij!