Pasta kanapkowa z makrelą w pomidorach to super pomysł na smarowidło, które odmieni śniadanie lub kolację. Zawszę ją robię gdy znudzą nam się zwykłe kanapki z serem i szynką. Taka pasta kanapkowa z makrelą w pomidorach jest pożywna, syta i bardzo prosta w wykonaniu. Z pewnością posmakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym.
PASTA KANAPKOWA Z MAKRELĄ W POMIDORACH
Składniki
- 120 g twarogu białego
- 1 puszka makreli w pomidorach
- 1 mała cebula czerwona
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
Przygotowanie
1. Twaróg rozgniatamy widelcem i przekładamy do miseczki.
2. Cebulkę kroimy w drobne piórka, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Dodajemy do twarogu.
3. Puszkę z makrelą otwieramy i przekładamy zawartość wraz z sosem do miseczki.
4. Całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej pasty. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Na naszej stronie znajdziesz także inny prosty i smaczny przepis na pastę z tuńczyka i jajek.