Pasta rybna z jajkiem – idealna do domowych kanapek czy imprezowych przekąsek. Prosta w przygotowaniu, pyszna i wyrazista w smaku. Idealnie smakuje z dodatkiem świeżego pieczywa, grzanek czy na krakersach. Zapraszam do zapoznania się z przepisem, bo naprawdę warto!
PASTA RYBNA Z JAJKIEM – PRZEPIS
Składniki
- 1 puszka filetów śledziowych w sosie pomidorowym
- 2 ogórki konserwowe
- 1 mała cebulka
- 2 jajka
- 2 łyżki ketchupu pikantnego
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kosteczkę.
- Ogórki i cebulę również pokroić w drobną kostkę.
- Rybę z sosem przełożyć do miski, dodać jajka, cebulkę, ogórki, ketchup, słodką paprykę, szczyptę soli oraz pieprzu i wymieszać.