Pasta rybna z jajkiem

Pasta rybna z jajkiem – idealna do domowych kanapek czy imprezowych przekąsek. Prosta w przygotowaniu, pyszna i wyrazista w smaku. Idealnie smakuje z dodatkiem świeżego pieczywa, grzanek czy na krakersach. Zapraszam do zapoznania się z przepisem, bo naprawdę warto!

PASTA RYBNA Z JAJKIEM – PRZEPIS

Składniki

  • 1 puszka filetów śledziowych w sosie pomidorowym
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 mała cebulka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki ketchupu pikantnego
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  1. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kosteczkę.

  2. Ogórki i cebulę również pokroić w drobną kostkę.

     
  3. Rybę z sosem przełożyć do miski, dodać jajka, cebulkę, ogórki, ketchup, słodką paprykę, szczyptę soli oraz pieprzu i wymieszać.
Pasta rybna z jajkiem przepis
Przepis na pastę rybną z jajkiem
Pasta rybna z jajkiem na kanapki

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.6 / 5. Oddanych głosów: 5

Udostępnij!