Smaczna, lekka i pożywna pasta kanapkowa z zielonym ogórkiem. Idealna na kanapki czy jako dodatek do dań i przekąsek z grilla. Do jej przygotowania potrzeba zaledwie kilku prostych składników, które większość z Was posiada w swojej kuchni.
Pasta z ogórka zielonego jest nie tylko bardzo smaczna, ale i szybka w przygotowaniu. Mając ugotowane jajka, można ją przygotować w dosłownie 5 minut!
PASTA Z OGÓRKA ZIELONEGO W 5 MINUT – PRZEPIS
Składniki
- 2 ogórki świeże
- 1 serek śmietankowy typu Almette
- 2 jajka
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka ugotować na twardo, obierać se skorupki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
- Ogórki obrać, pozbawić gniazd nasiennych i również zetrzeć na tarce.
- Szczypiorek drobno posiekać.
- Do miski przełożyć jajka, ogórka, szczypiorek oraz serek śmietankowy. Doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać.