Pasta z ogórka zielonego - w 5 minut!

Smaczna, lekka i pożywna pasta kanapkowa z zielonym ogórkiem. Idealna na kanapki czy jako dodatek do dań i przekąsek z grilla. Do jej przygotowania potrzeba zaledwie kilku prostych składników, które większość z Was posiada w swojej kuchni.

Pasta z ogórka zielonego jest nie tylko bardzo smaczna, ale i szybka w przygotowaniu. Mając ugotowane jajka, można ją przygotować w dosłownie 5 minut!

PASTA Z OGÓRKA ZIELONEGO W 5 MINUT – PRZEPIS

Składniki

  • 2 ogórki świeże
  • 1 serek śmietankowy typu Almette
  • 2 jajka
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Jajka ugotować na twardo, obierać se skorupki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 
  • Ogórki obrać, pozbawić gniazd nasiennych i również zetrzeć na tarce. 
  • Szczypiorek drobno posiekać.
  • Do miski przełożyć jajka, ogórka, szczypiorek oraz serek śmietankowy. Doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać.
Pasta z ogórka zielonego
kanapkowa pasta z ogórka zielonego

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4 / 5. Oddanych głosów: 1

Udostępnij!