Roladki z tortilli panierowane w szczypiorku

Roladki z tortilli panierowane w szczypiorku to świetna przekąska, której ciężko się oprzeć! Smakują rewelacyjne, pięknie prezentują się na stole i wprawiają każdego w zachwyt!

Te fenomenalne przekąski z tortilli są bardzo proste w przygotowaniu i nie wymagają dużego nakładu pracy. Jeśli szykujecie domową imprezę czy grilla, polecam Wam taką przystawkę dla gości. U nas fajnie się sprawdziły i każdy się nimi zachwycał. Zapraszam na przepis!

PRZEPIS NA ROLADKI Z TORTILLI PANIEROWANE W SZCZYPIORKU

Składniki

  • 1 opakowanie cienkich kabanosów 
  • 2 tortille
  • 200 g serka śmietankowego typu Almette
  • 6 plastrów żółtego sera
  • 4 liście sałaty lodowej
  • 1/2 papryki czerwonej
  • duży pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Tortille rozłożyć na blacie i posmarować serkiem śmietankowym. Połowę serka odłożyć na później, do panierowania tortilli. Po posmarowaniu tortille posypać szczyptą soli oraz pieprzu.
  • Paprykę czerwoną pokroić w słupki. 
  • Na tortille obie tortille wyłożyć sałatkę lodową, ser żółty, paprykę oraz kabanosy. Następnie zwinąć ciasno w rulon i owinąć folią spożywczą. Odstawić na chwilę do lodówki (około 30 minut).
  • Szczypiorek drobno posiekać.
  • Po czasie tortille wyjąć z lodówki i wysmarować z wierzchu serkiem. Posmarowane tortille obtoczyć w szczypiorku i pokroić na roladki. 
Roladki z tortilli panierowane w szczypiorku przepis
Roladki z tortilli w panierce

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Udostępnij!