Roladki z tortilli panierowane w szczypiorku to świetna przekąska, której ciężko się oprzeć! Smakują rewelacyjne, pięknie prezentują się na stole i wprawiają każdego w zachwyt!
Te fenomenalne przekąski z tortilli są bardzo proste w przygotowaniu i nie wymagają dużego nakładu pracy. Jeśli szykujecie domową imprezę czy grilla, polecam Wam taką przystawkę dla gości. U nas fajnie się sprawdziły i każdy się nimi zachwycał. Zapraszam na przepis!
PRZEPIS NA ROLADKI Z TORTILLI PANIEROWANE W SZCZYPIORKU
Składniki
- 1 opakowanie cienkich kabanosów
- 2 tortille
- 200 g serka śmietankowego typu Almette
- 6 plastrów żółtego sera
- 4 liście sałaty lodowej
- 1/2 papryki czerwonej
- duży pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Tortille rozłożyć na blacie i posmarować serkiem śmietankowym. Połowę serka odłożyć na później, do panierowania tortilli. Po posmarowaniu tortille posypać szczyptą soli oraz pieprzu.
- Paprykę czerwoną pokroić w słupki.
- Na tortille obie tortille wyłożyć sałatkę lodową, ser żółty, paprykę oraz kabanosy. Następnie zwinąć ciasno w rulon i owinąć folią spożywczą. Odstawić na chwilę do lodówki (około 30 minut).
- Szczypiorek drobno posiekać.
- Po czasie tortille wyjąć z lodówki i wysmarować z wierzchu serkiem. Posmarowane tortille obtoczyć w szczypiorku i pokroić na roladki.