Sałatka krabowa to bardzo smaczna przekąska, którą musicie wypróbować. Jest szybka, smaczna i bardzo łatwa w przygotowaniu.
Sałatka krabowa z tego przepisu powstaje błyskawicznie. Najdłużej zajmuje ugotowanie makaronu. W tym czasie możemy ugotować jajka i pokroić pozostałe składniki. Sałatka krabowa to świetny pomysł na różnego rodzaju domowe przyjęcia. Możemy ją także przygotować na święta, zabrać ze sobą do pracy czy zaserwować na kolację.
SAŁATKA KRABOWA – PRZEPIS
Składniki
- 3 jajka rozmiar M
- pęczek rzodkiewki
- 50 g cienkiego makaronu ryżowego
- 3-4 ogórki konserwowe
- 14 paluszków krabowych
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Makaron ryżowy ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu w osolonej wodzie. Warto go pokruszyć na krótsze nitki.
- Paluszki krabowe pokroić kostkę.
- Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę.
- Rzodkiewkę pokroić w drobną kosteczkę.
- Ogórki pokroić w kosteczkę.
- Jogurt naturalny wymieszać z majonezem.
- Składniki przełożyć do miski i wymieszać. Doprawić pieprzem i solą do smaku.