Sałatka z jajkiem i tuńczykiem

Sałatka z jajkiem i tuńczykiem to pyszna, szybka i super prosta propozycja na kolację. Polecam szczególnie osobom, które uwielbiają tuńczyka.

Połączenie tuńczyka i jajek ugotowanych na twardo to sprawdzona kompozycja, która zawsze smakuje wyśmienicie. Dodatki w postaci kukurydzy, ogórków konserwowych, selera konserwowego, czerwonej cebulki oraz sosu na bazie jogurtu i majonezu uzupełniają całość i tworzą pyszne i pełne smaku danie, które zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy. Przygotuj sałatkę z tuńczykiem i jajkiem już dziś i przekonaj się, jak łatwo można przygotować zdrowe i smaczne danie w domu.

SAŁATKA Z JAJKIEM I TUŃCZYKIEM PRZEPIS

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 mały słoiczek selera konserwowego
  • 1 szklanka kukurydzy konserwowej
  • 4 jajka
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1 cebula czerwona

Sos

  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kosteczkę.

2. Ogórki konserwowe oraz cebulę czerwoną również kroję w kostkę.

3. Kukurydzę, tuńczyka i selera konserwowego odsączam z zalewy.

4. Majonez łączę z jogurtem naturalnym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.

5. Wszystkie składniki umieszczam w misce, dodaję sos i delikatnie mieszam.

Sałatka z jajkiem i tuńczykiem przepis
Szybka sałatka z jajkiem i tuńczykiem
Najlepsza sałatka z jajkiem i tuńczykiem

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 254

Udostępnij!