Sałatka z szynką i selerem konserwowym to pyszna propozycja sałatkowa na różne okazje, święta, czy inne rodzinne uroczystości. Można ją również przygotować na kolację lub zapakować do pudełeczka i zabrać ze sobą do pracy. Przepis na sałatkę z szynką i selerem konserwowym jest bardzo prosty i nie wymaga dużo pracy. Smakiem natomiast oczaruje każde podniebienie. Polecam!
SAŁATKA Z SZYNKĄ I SELEREM KONSERWOWYM PRZEPIS
Składniki
- 1 słoiczek selera konserwowego
- 250 g szynki konserwowej
- 5 jajek
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- 1 słoiczek cebulki perłowej marynowanej
- 1 cebula czerwona
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kosteczkę.
2. Szynkę oraz cebulę czerwoną również pokroić w kosteczkę.
3. Cebulkę marynowaną, selera konserwowego i kukurydzę odsączyć z zalewy.
4. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, solą i pieprzem.
5. Do miski przełożyć wszystkie składniki, dodać przygotowany sos i wymieszać.