Sałatka z ryżem i szynką

Sałatka z ryżem i szynką to świetny pomysł na szybki i smaczny posiłek. Doskonale sprawdzi się na kolację, obiad czy jako drugie śniadanie do pracy.

Przepis na sałatkę ryżową z szynką jest bardzo prosty i szybki. Przygotujecie ją w 15 minut, z łatwo dostępnych składników. Sałatka jest dość delikatna, ale wyrazista w smaku. Lekko słodka, lekko słona, lekko kwaśna. Po prostu niezwykła! Zapraszam na przepis.

SAŁATKA Z RYŻEM I SZYNKĄ PRZEPIS

Składniki

  • torebka ryżu (100 g)
  • 300 g szynki konserwowej
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 czerwona papryka
  • 4 krążki ananasa z puszki
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Następnie odcedź i pozostaw do przestygnięcia.

2. Kukurydzę odsącz z zalewy, szynkę, paprykę oraz ananasa pokrój w kosteczkę.

3. Jogurt naturalny wymieszaj z majonezem, solą oraz pieprzem.

4. Wszystkie składniki przełóż do miski, dodaj przygotowany sos i wymieszaj.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij!