Obiad bez surówki to nie obiad. Smaczna i ładnie podana surówka do obiadu to nie tylko smak, ale także witaminy i minerały. Dzisiaj mam dla was przepis na prostą i pyszną surówkę z pora. Pasuje idealnie do każdego dania mięsnego i podkreśla jego smak. Surówka z pora jest bardzo prosta i szybka w wykonaniu, no i oczywiście smaczna. Polecam wypróbować!
PRZEPIS NA SURÓWKĘ Z PORA
Składniki
- biała część pora
- 0,5 główki kapusty pekińskiej
- mała puszka kukurydzy
- 1 ogórek świeży
Sos:
- 1 łyżka majonezu
- 3 łyżki śmietany
- sok z połowy cytryny
- szczypta cukru
- sól, pieprz
Przygotowanie
1. Kapustę pekińską szatkujemy. Ogórka obieramy i kroimy w cienkie plasterki.
2. Kukurydzę odsączamy z zalewy, pora kroimy w cienkie paski.
3. Śmietanę łączymy z majonezem, dodajemy sok z cytryny, szczyptę cukru, soli i pieprzu do smaku. Mieszamy.
4. Składniki przekładamy do miski, polewamy przygotowanym sosem i całość razem mieszamy.