Roladki z tortilli to smaczna i szybka przekąska na każdą okazję. Przygotowane z prostych składników smakują najlepiej!
Moje ulubione roladki z tortilli składają się oczywiście z placków tortilli, serka śmietankowego, sałaty, szynki, serka i papryki. Takie robie najczęściej, bo każdy je uwielbia. Można oczywiście poeksperymentować i dodać inne, ulubione składniki, jednak czasem warto również postawić na klasykę i prostotę.
SZYBKIE ROLADKI Z TORTILLI – PRZEPIS
Składniki
- 150 g kremowego serka typu Almette
- 2 tortille pszenne
- 4 liście sałaty masłowej
- 6 plastrów żółtego sera
- 6 plastrów szynki drobiowej
- 1/3 czerwonej papryki
- sól
- pieprz
- szczypta chilli
Wykonanie
- Tortille rozkładamy na blacie i smarujemy serkiem. Następnie posypujemy pieprzem, solą oraz szczyptą chilli.
- Na tortille wykładamy sałatę, szynkę, ser oraz pokrojoną w słupki paprykę.
- Obie tortille zwijamy ciasno w rulonik. Owijamy folią aluminiową i wstawiamy do lodówki na 30 minut.
- Po upływie czasu odwijamy z folii i kroimy na roladki o grubości 2-3 cm.