Kanapkowa pasta z jajek

Pasta kanapkowa z jajek to świetny dodatek do kanapek. Z pewnością taka pasta urozmaici każde śniadanie czy kolację.

Przepis na pastę jest banalnie prosty, ponieważ do jej przygotowania potrzebujemy tylko dwóch głównych składników, którymi są jajka oraz żółty ser. Dodatki to majonez, jogurt naturalny, świeży koperek oraz sól i pieprz.

Pasta z jajek smakuje naprawdę świetnie, szczególnie ze świeżym pieczywem. Taką pastę możemy również wykorzystać do przygotowania przekąsek, serwując ją na bagietkach czy krakersach. 

KANAPKOWA PASTA Z JAJEK – PRZEPIS

Składniki

  • 4 jajka
  • 150 g sera żółtego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • pęczek kopru
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce. 
  • Ser żółty również zetrzeć na tarce, przełożyć do miseczki z jajkami. 
  • Do jajek i sera dodać majonez, jogurt naturalny, posiekany koperek, sól oraz pieprz. Całość wymieszać. 
pasta kanapkowa z jajek

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij!