Krakersy z pastą z awokado

Krakersy z pastą z awokado to smaczna przekąska, która możemy przygotować na imprezę, lub po prostu na kolację. Doskonale wyglądają i świetnie smakują, a ich przyrządzenie nie zajmie Ci więcej niż 15 minut.

Pasta z awokado w połączeniu ze słonym krakersem to istna perełka wśród przekąsek. Wszystko do siebie idealnie pasuje i wyśmienicie smakuje. Są fajne, bo zjada się je na dwa kęsy. Jeśli w najbliższym czasie planujecie zorganizować imprezę i potrzebujecie pomysłu na prostą i smaczną przekąskę, to krakersy z pastą z awokado będą doskonałym wyborem.

KRAKERSY Z PASTĄ Z AWOKADO – PRZEPIS

Składniki

  • opakowanie krakersów
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżeczka majonezu
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka soku z cytryny

Przygotowanie

1. Awokado obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do miski, rozgnieść widelcem i skropić sokiem z cytryny.

2. Ugotowane jajko pokroić drobno i wrzucić do awokado.

3. Tuńczyka odsączyć z zalewy, cebulę pokroić w drobną kostkę. Dodać do reszty składników.

4. Na koniec dodać majonez, sól oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszać do połączenia.

5. Gotową pastą posmarować krakersy.

Krakersy z pastą z awokado przepis


Udostępnij!