Koreczki z łososiem

Koreczki z łososiem to łatwa i szybka przekąska, która nie wymaga gotowania. Połączenie chrupiącego ogórka z cienkimi plastrami wędzonego łososia i z odrobiną śmietankowego serka to połączenie wyśmienite. Jeśli szukasz smacznej przekąski na imprezę, to koreczki z łososiem sprawdzą się idealnie.

PRZEPIS NA KORECZKI Z ŁOSOSIEM

Składniki

  • 50g wędzonego łososia
  • 1 ogórek świeży
  • serek śmietankowy np. Almette
  • kilka pomidorków koktajlowych

Wykonanie

1. Ogórka obrać i pokroić na plasterki o grubości około 1 cm.

2. Na każdy krążek ogórka nałożyć po łyżeczce serka.

3. Następnie na serku ułożyć plasterek wędzonego łososia.

4. Na łososia położyć przekrojone w pół pomidorki. Gotowe koreczki przebić wykałaczkami, aby się nie rozpadały i łatwiej można było je zjeść.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij!