Ciasto francuskie to uniwersalny produkt, który zawsze warto mieć w lodówce. Przyrządzimy z niego zarówno słodkie desery, wytrawne przekąski, ale też wiele innych potraw. Dziś mam dla Was przepis na rogaliki z ciasta francuskiego, które cudownie smakują i są bardzo proste w wykonaniu. Oprócz ciasta francuskiego potrzebujecie jeszcze tylko 2 składników! Polecam wypróbować.
ROGALIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO PRZEPIS
Składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 8 czekoladek Kinder
- 1 jajko
Przygotowanie
1. Ciasto francuskie rozkładam na blacie, przecinam na cztery prostokąty, a następnie każdy z prostokątów dzielę po przekątnej na dwa trójkąty.
2. Na każdym trójkącie układam czekoladkę Kinder i zwijam w rulonik zlepiając boki.
3. Rogaliki przekładam na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia i smaruje je roztrzepanym jajkiem.
4. Wstawiam do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piekę przez 15 minut do zarumienienia.