Rogaliki z ciasta francuskiego

Ciasto francuskie to uniwersalny produkt, który zawsze warto mieć w lodówce. Przyrządzimy z niego zarówno słodkie desery, wytrawne przekąski, ale też wiele innych potraw. Dziś mam dla Was przepis na rogaliki z ciasta francuskiego, które cudownie smakują i są bardzo proste w wykonaniu. Oprócz ciasta francuskiego potrzebujecie jeszcze tylko 2 składników! Polecam wypróbować.

ROGALIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO PRZEPIS

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 8 czekoladek Kinder
  • 1 jajko

Przygotowanie

1. Ciasto francuskie rozkładam na blacie, przecinam na cztery prostokąty, a następnie każdy z prostokątów dzielę po przekątnej na dwa trójkąty.

2. Na każdym trójkącie układam czekoladkę Kinder i zwijam w rulonik zlepiając boki.

3. Rogaliki przekładam na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia i smaruje je roztrzepanym jajkiem.

4. Wstawiam do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piekę przez 15 minut do zarumienienia.

Rogaliki z ciasta francuskiego przepis
Szybkie rogaliki z ciasta francuskiego

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Udostępnij!