Prosty i pyszny blok czekoladowy, który z pewnością Wam posmakuje. Przygotowany w nieco inny sposób, ponieważ herbatniki nie są dodane do masy czekoladowej, a nią przełożone. Ten blok czekoladowy jest bardzo szybki do zrobienia i idealnie sprawdzi się do filiżanki kawy. Zapraszam na przepis!

PRZEPIS NA BLOK CZEKOLADOWY NA HERBATNIKACH

Składniki

Keksówka 10×25

  • ½ szklanki cukru
  • 50 g mlecznej czekolady
  • 150 g masła
  • ½ szklanki mleka
  • 3 łyżki kakao
  • 400 g mleka w proszku
  • 1 opakowanie herbatników

Wykonanie

  1. Masło rozpuszczamy razem z czekoladą i mlekiem.

  2. Dodajemy mleko w proszku, kakao, dokładnie mieszamy. Możemy to zrobić przy pomocy blendera lub miksera.

  3. Keksówkę wyścielamy papierem do pieczenia. Na dnie umieszczamy, warstwę herbatników, a następnie rozsmarowujemy warstwę masy. Wyrównujemy ją starannie i przykrywamy herbatnikami. Herbatniki dociskamy. Wykonujemy 3 takie warstwy.

  4. Całość umieszczamy w lodówce na kilka godzin by blok stężał a herbatniki nieco zmiękły.
Blok czekoladowy na herbatnikach przepis
Przepis na blok czekoladowy na herbatnikach

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 2 / 5. Oddanych głosów: 3

Udostępnij!