Ciasteczka z marmoladą w 5 minut to super pomysł na słodką i szybką przekąskę. Te francuskie ciasteczka z marmoladą są naprawdę ekspresowe w przygotowaniu. Do ich wykonania potrzebne nam będzie ciasto francuskie oraz ulubiona marmolada. Są przepyszne i idealne na każdą okazję. Zapraszam na przepis!
CIASTECZKA Z MARMOLADĄ W 5 MINUT – PRZEPIS
Składniki
- 1 płat ciasta francuskiego
- marmolada o ulubionym smaku
Dodatkowo
- cukier puder
- jajko do smarowania
Wykonanie
- Ciasto francuskie rozkładamy na desce i kroimy wzdłuż na 3 prostokąty. Następnie każdy z nim dzielimy na kwadraciki.
- Na każdy kawałek ciasta nakładamy porcje marmolady, rozprowadzamy po całej powierzchni, zostawiając wolne brzegi. Dwa przeciwległe boki każdego z kwadracików zlepiamy, tworząc koperty.
- Ciasteczka układamy na blaszce, wyścielonej papierem do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem.
- Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 15-20 minut, do suchego patyczka. Ciasteczka po przestygnięciu posypujemy cukrem pudrem.