deser z herbatnikami i budyniem

Deser z budyniem i herbatnikami to pomysł na szybką i smaczną przekąskę. Doskonała propozycja kiedy nachodzi nas ochota na coś słodkiego i dobrego, ale kompletnie nie mamy ochoty na spędzanie godziny w kuchni. Deserek jest banalny w przygotowaniu, ale bardzo pyszny, lekki i delikatny. Polecam!

PRZEPIS NA DESER Z HERBATNIKAMI I BUDYNIEM

Składniki na 4 porcje

  • 500g twarogu chudego
  • 200g skyru
  • 40g budyniu czekoladowego – 1 opakowanie bez cukru 
  • 400 ml mleka + 50 ml na polewę 
  • 20g cukru
  • 40g cukru
  • 80g mlecznej czekolady 
  • 10 herbatników

Wykonanie

  1. Budyń gotujemy na mleku razem z cukrem (40g) i cynamonem.
  2. Ser, jogurt, 20g cukru blendujemy tak by składniki się połączyły. 
  3. Przestudzony budyń przelewamy do masy twarogowej i dokładnie mieszamy.
  4. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki, umieszczamy w garnuszku. Na małym gazie rozpuszczamy w 50 ml mleka tworząc polewę. 
  5. Herbatniki umieszczamy na dnie pojemniczków.
  6. Na herbatnikach umieszczamy masę. 
  7. Na masę wylewamy płynną czekoladę.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Udostępnij!