Francuskie ciasteczka z pomidorami to szybka i smaczna przekąska na kolację lub na imprezowy stół. Szybko się je robi i są bardzo dobre w smaku. Do ich przygotowania potrzebujemy tylko kilku prostych składników i posiłek gotowy! Jeśli lubicie przekąski z ciasta francuskiego, to koniecznie musicie wypróbować ten przepis!
FRANCUSKIE CIASTECZKA Z POMIDORAMI PRZEPIS
Składniki
- 1 płat ciasta francuskiego
- 2 pomidory
- 1 kulka mozzarelli
- ulubiona szynka w plastrach (najlepiej okrągła)
- ketchup
- suszona bazylia
- szczypiorek
Przygotowanie
1. Ciasto francuskie rozwinąć na blacie i podzielić na równe kwadraty.
2. Ser mozzarella oraz pomidory pokroić w plasterki.
3. Każdy kawałek posmarować ketchupem i posypać suszoną bazylią. Następnie wyłożyć plaster sera, szynki i pomidora.
4. Całość przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec przez 15 minut w 200 st.
5. Upieczone ciasteczka posypać posiekanym szczypiorkiem.