Gofry z twarogiem

Gofry twarogowe to pyszna i sycąca alternatywa dla tradycyjnych gofrów. Dzięki dodatku sera białego gofry są nie tylko wyjątkowo miękkie i delikatne, ale także bogate w białko, co sprawia, że są bardzo sycące. Można je podać z ulubionymi owocami, bitą śmietaną, czekoladą czy dżemem.

Takie gofry z serem to doskonały wybór na śniadanie, podwieczorek czy słodką przekąskę w ciągu dnia. Jeśli szukacie przepisu na pyszne gofry, które będą jednocześnie lekkie, puszyste i pełne smaku, te gofry twarogowe na pewno Was zachwycą!

GOFRY Z TWAROGIEM – PRZEPIS

Składniki

  • 200 g twarogu półtłustego
  • 2 jajka rozmiar L
  • 2 łyżeczki cukru
  • 80 ml mleka
  • 1 łyżka oleju
  • 70 g mąki

Wykonanie

  1. Wszystkie składniki na gofry przełożyć do miski. Zblendować na gładką masę.

  2. Gofrownicę dobrze rozgrzać. Nakładać porcję ciasta i piec. Nie otwierać gofrownicy podczas pieczenia się gofrów.

  3. Podawać z ulubionymi owocami czy dżemem.
Gofry z twarogiem przepis
Przepis na gofry z twarogiem
Gofry z twarogiem przepis

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 183

Udostępnij!