Imprezowe roladki z makrelą to bardzo fajna przekąska, która można przygotować w ekspresowym tempie! Do ich wykonania potrzeba zaledwie kilku składników, które są ogólnodostępne i zakupicie je w każdym sklepie.
Takie roladki z makrelą to świetna alternatywa dla tradycyjnej wersji tej przekąski, którą są roladki z tortilli z szynką i serem. Roladki z tortilli z makrelą pięknie prezentują się na stole i sprawdzą się na każdą okazję. Zapraszam do zapoznania się z przepisem na imprezowe roladki z tortilli!
ROLADKI Z MAKRELĄ PRZEPIS
Składniki
- 2 tortille
- 1 cebula czerwona
- 2 puszki makreli w sosie pomidorowym
- 4 ogórki konserwowe
- pieprz
- sól
- słodka papryka
Wykonanie
- Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
- Ogórki konserwowe odsączamy na ręczniku papierowym i kroimy w kostkę.
- Makrelę przekładamy do miseczki i rozdrabniamy za pomocą widelca. Dodajemy cebulę oraz ogórki. Doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszamy do połączenia składników.
- Na blacie rozkładamy dwie tortille. Na każdą z nich wykładamy po połowie przygotowanej pasty z makrelą. Tortille ciasno zwijamy i owijamy folią aluminiową. Wstawiamy do lodówki na około godzinę. Po upływie czasu kroimy na roladki o grubości około 2 cm.