Roladki z szynką i jajkiem

Roladki z tuńczykiem i jajkiem to świetna propozycja na smaczną przekąskę. Fajnie sprawdzają się podczas domowych imprez. Można je również zaserwować na święta czy inne rodzinne spotkania.

Tuńczyk w połączeniu z jakiem, ogórkiem konserwowym oraz kremowym serkiem, owinięty w tortillę smakuje naprawdę świetnie. Przekonajcie się sami, zapraszam na przepis!

PRZEPIS NA ROLADKI Z TUŃCZYKIEM I JAJKIEM

Składniki

  • 1 tortilla
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 jajka
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 cebula czerwona 
  • 1 opakowanie serka śmietankowego typu Almette
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i oddzielamy białka od żółtek. Białka ścieramy na tarce i odkładamy na bok. 
  • Ogórki konserwowe oraz cebulę kroimy w drobną kosteczkę. 
  • Tuńczyka odsączamy z zalewy. 
  • Do miski przekładamy tuńczyka, pokrojoną cebulę, ogórki, dodajemy 2/3 serka śmietankowego oraz żółtka jajek. Całość mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. 
  • Na tortillę nakładamy otrzymaną pastę i zwijamy ciasno w rulonik. Tortillę smarujemy serkiem śmietankowym  i obtaczamy w białkach. Gotową tortillę kroimy na roladki o grubości ok 3 cm. 
Roladki z szynką i jajkiem
Roladki z szynką i jajkiem
Roladki z szynką i jajkiem

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij!