Zapiekane pomidory z jajkiem i serem

Zapiekane pomidory z jajkiem i serem to szybka i smaczna przekąska z piekarnika. Idealna na kolację, lub do podania na wszelkie przyjęcia i domowe imprezy. Przekąska jest banalna w przygotowaniu i niezwykle pyszna. Z pewnością posmakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym. Jeśli chcecie zaimponować gościom, lub macie ochotę skosztować czegoś innego, koniecznie wypróbujcie ten przepis.

PRZEPIS NA ZAPIEKANE POMIDORY

Składniki

  • 4 duże pomidory
  • 80 g sera żółtego
  • 60 g szynki
  • 4 jajka
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek

Przygotowanie

1. Pomidory umyć i osuszyć. Ściąć ich górną część z ogonkiem na około 1/4 wysokości. Następnie z każdego pomidora wydrążyć miąższ.

2. Do każdego pomidora wsypać odrobinę pokrojonej w kostkę szynki i wbić po jednym jajku. Przyprawić solą oraz pieprzem, a wierzch posypać startym na tarce serem.

3. Odcięte części pomidora ułożyć w naczyniu żaroodpornym, a na nich postawić wypełnione pomidory.

4. Naczynie z pomidorami wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez około 20-25 minut.

5. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.

Zapiekane pomidory z mozzarellą przepis



Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij!