Krokiety tostowe

Krokiety tostowe to bardzo smaczne i szybkie danie, które idealnie sprawdzi się jako szybka przekąska na imprezę. Do ich przygotowania potrzebujemy kilku kromek chleba tostowego, szynki, sera i panierki z jajka i bułki. Z pewnością te produkty większość posiada w swojej kuchni.

Krokiety z chleba tostowego są na wierzchu chrupiące dzięki panierce, a wewnątrz mięciutkie. Idealnie smakują z dodatkiem ketchupu czy sosu czosnkowego. Koniecznie musicie wypróbować ten przepis!

PRZEPIS NA KROKIETY TOSTOWE

Składniki

  • 6 plastrów szynki
  • 6 plastrów sera żółtego
  • 6 kromek chleba tostowego
  • 2 jajka
  • ketchup
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Wykonanie

  • Z kromek chleba tostowego odcinamy skórki. Następnie każdą z nich rozwałkowujemy przy pomocy wałka.
  • Na każdą kanapkę wyłożyć odrobinę ketchupu, rozsmarować po całej powierzchni.
  • Na ketchup wyłożyć po jednym plastrze sera żółtego i szynki. Następnie zwinąć w rulonik.
  • Na osobne talerze wyłożyć jajka i bułkę tartą. Jajka roztrzepać widelcem, doprawić solą oraz pieprzem.
  • Krokiety panierować kolejno w jajku i bułce. Następnie smażyć na rozgrzanej z olejem patelni.
Krokiety tostowe przepis
przepis na krokiety tostowe
krokiety z chleba tostowego

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3 / 5. Oddanych głosów: 1

Udostępnij!