Lekki sernik truskawkowy na zimno

Pyszny truskawkowy sernik, który przygotujecie w 15 minut! Nie tylko orzeźwia, ale i świetnie smakuje.

Przepis na sernik truskawkowy na zimno jest bardzo prosty i szybki. Do jego wykonania potrzeba tylko kilku prostych składników i kilkunastu minut. Sernik jest lekki, mocno owocowy i orzeźwiający, a do jego przygotowania nie potrzebujemy nawet piekarnika. Zapraszam do zapoznania się z przepisem na ten przepyszny deser.

SERNIK TRUSKAWKOWY NA ZIMNO PRZEPIS

Składniki

  • 600 g truskawek
  • 800 g twarogu sernikowego z wiaderka
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • ok. 10 biszkoptów okrągłych
  • 3 łyżki żelatyny
  • 1/2 szklanki gorącej wody

Przygotowanie

1. Tortownicę o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy warstwę biszkoptów.

2. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do przestygnięcia.

3. Truskawki myjemy, oczyszczamy z szypułek i miksujemy na mus.

4. Następnie do musu dodajemy twaróg sernikowy oraz cukier puder. Całość miksujemy do połączenia składników. Na koniec wlewamy przestudzoną żelatynę.

5. Masę przelewamy na biszkopty i całość wstawiamy do lodówki na całą noc.

truskawkowy sernik na zimno

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4 / 5. Oddanych głosów: 1

Udostępnij!