Prosto i swojsko, czyli makaron z twarogiem i boczkiem. Tanie i błyskawiczne do przygotowania danie, które doskonale sprawdzi się na szybki obiad. Połączenie makaronu, boczku i twarogu smakuje obłędnie i z pewnością posmakuje domownikom.
Przepis na makaron z twarogiem i boczkiem jest bardzo prosty. Przygotowanie tego dania nie zajmie Ci nie więcej niż 30 minut. To prawdziwy ekspres wśród obiadów. Z podanych składników otrzymasz 3 porcje dania.
MAKARON Z TWAROGIEM I BOCZKIEM PRZEPIS
Składniki
- 1 kostka twarogu (250 g)
- 150 g makaronu rurki
- 150 g boczku
- 1 cebula
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Makaron ugotuj zgodnie z czasem podanym na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.
2. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę i podsmaż na odrobinie masła. Następnie dodaj pokrojony w kosteczkę boczek. Całość smaż kilka minut.
3. Ugotowany makaron wyłóż na talerz. Na makaron nałóż porcję podsmażonego z cebulką boczku.
4. Twaróg rozdrobnij widelcem i posyp danie.
5. Całość doprawi do smaku solą oraz pieprzem.