Mini bagietki z grzybami to prosta i smaczna przekąska, idealna na imprezowy stół lub kolację. Smakują wyśmienicie i są bardzo proste w przygotowaniu.
Mini bagietki z grzybami to taka „przekąska na raz”, zjemy ją bez konieczności używania sztućców i brudzenia talerzyków. Jeśli organizujecie imprezę w gronie znajomych i chcecie zaskoczyć ich czymś pysznym, to mini bagietki z grzybami będą strzałem w dziesiątkę!
PRZEPIS NA MINI BAGIETKI Z GRZYBAMI
Składniki
- 4 półbagietki
- 300 g pieczarek
- 120 g żółtego sera
- 1 cebula czerwona
- 1 ząbek czosnku
- pęczek szczypiorku
- sól, pieprz
Przygotowanie
1. Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością masła zeszklić pokrojoną cebulkę. Następnie wrzucić drobno pokrojone pieczarki. Dodać sól, pieprz oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć do odparowania wody.
2. Do gotowych pieczarek dodać starty na tarce żółty ser. Wymieszać.
3. Z półbagietek wydrążyć środek i napełnić je przygotowanym farszem.
4. Półbagietki z farszem podpiec w opiekaczu przez kilka minut. Można także przygotować je w piekarniku. Wystarczy wstawić je do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez około 5-7 minut.
5. Na koniec każdą bagietę pokroić na 3 cm kawałki i posypać szczypiorkiem.