Sernik z masą kajmakową

Szybki sernik z masą kajmakową to jeden z najsmaczniejszych serników, jakie znam. Jest bardzo delikatny, puszysty niczym chmurka. Samo przygotowanie tego wypieku zajmuje zaledwie kilkanaście minut.

Sernik z masą kajmakową sprawdzi się na każdą okazję. Nie ważne czy są to imieniny, urodziny czy zwykłe spotkanie przy kawie. Kawałek takiego deseru z pewności poprawią nastrój każdemu, kto go zje.

Zapraszam do zapoznania się z przepisem na pyszny sernik z masą kajmakową. Szybki i smaczny deser, który z pewnością zachwyci podniebienie każdego łakomczucha.

PRZEPIS NA SERNIK Z MASĄ KAJMAKOWĄ

Składniki

Tortownica o średnicy 18 cm

  • 1000 g sera z wiaderka
  • 4 jajka
  • 40 g budyniu waniliowego – sam proszek
  • 2 łyżki cukru wanilinowego
  • 100 g cukru pudru
  • 50 g rozpuszczonego masła

Dodatkowo

  • 4 spore łyżki masy kajmakowej
  • orzeszki w karmelu

Wykonanie

  • Wszystkie składniki na sernik umieścić w misce.
  • Wymieszać przy pomocy miksera. Piec w nagrzanym piekarniku w 170 stopniach 70 minut.
  • Sernik pozostawić w piekarniku do całkowitego przestygnięcia.
  • Po przestygnięciu sernik udekorować masą kajmakową oraz orzeszkami.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij!