Pasta jajeczna z prażoną cebulką to pyszne smarowidło do kanapek. Smakuje wyśmienicie na świeżym pieczywie i będzie doskonałą alternatywą dla nudnych kanapek z szynką.
Przepis na pastę jajeczną z prażoną cebulką jest bardzo prosty i szybki. Do jej przygotowania nie potrzeba wielu składników, a pasta jest bardzo smaczna i pożywna. Jeśli tak jak ja uwielbiacie pasty kanapkowe, to gwarantuję, że ta z prażoną cebulką z pewnością przypadnie wam do gustu.
PASTA JAJECZNA Z PRAŻONĄ CEBULKĄ – PRZEPIS
Składniki
- 5 jajek
- 150 g sera żółtego
- 4 czubate łyżki prażonej cebulki
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce do miski.
2. Ser żółty również zetrzeć na tarce. Dodać do jajek.
3. Następnie dodać prażoną cebulkę, jogurt, majonez oraz musztardę.
4. Całość doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać.