Pasta jajeczna z prażoną cebulką

Pasta jajeczna z prażoną cebulką to pyszne smarowidło do kanapek. Smakuje wyśmienicie na świeżym pieczywie i będzie doskonałą alternatywą dla nudnych kanapek z szynką.

Przepis na pastę jajeczną z prażoną cebulką jest bardzo prosty i szybki. Do jej przygotowania nie potrzeba wielu składników, a pasta jest bardzo smaczna i pożywna. Jeśli tak jak ja uwielbiacie pasty kanapkowe, to gwarantuję, że ta z prażoną cebulką z pewnością przypadnie wam do gustu.

PASTA JAJECZNA Z PRAŻONĄ CEBULKĄ – PRZEPIS

Składniki

  • 5 jajek
  • 150 g sera żółtego
  • 4 czubate łyżki prażonej cebulki
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce do miski.

2. Ser żółty również zetrzeć na tarce. Dodać do jajek.

3. Następnie dodać prażoną cebulkę, jogurt, majonez oraz musztardę.

4. Całość doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać.

pasta jajeczna przepis

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij!