Szukasz pomysłu na smaczny dodatek do pieczywa, bo kanapki z serem i szynką już dawno Ci się przejadły? Polecamy przepis na domową pastę z porem!
Pasta kanapkowa z pora jest prosta w przygotowaniu i pysznie smakuje ze świeżym pieczywem. Jest pożywna i sycąca, więc po takim posiłku na pewno nie zabraknie Wam sił. Gorąco polecam na śniadanie lub kolację!
PASTKA KANAPKOWA Z PORA PRZEPIS
Składniki
- 1 por
- 200 g sera żółtego w kawałku
- 4 jajka
- 2 łyżeczki musztardy
- 3 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce.
2. Ser żółty również zetrzeć na tatce.
3. Pora umyć i pokroić w półplasterki.
4. Składniki przełożyć do miski, dodać majonez, musztardę, sól i pieprz.
5. Całość wymieszać do połączenia.