
Szybki pomysł na śniadanie i nie tylko!
Szukacie pomysłu na szybkie, a jednocześnie smaczne śniadanie lub kolację? Ta szybka pasta z jajek to idealny pomysł! Można ją przygotować w zaledwie 15 minut, idealna na kanapki, do świeżego pieczywa albo jako baza do wielu przekąsek. Można ją zaserwować na bagietce, zawinąć w tortille czy podać na krakersach. Ma bardzo prosty skład i niesamowicie kremową konsystencję.
Ta pasta kanapkowa z jajek świetnie sprawdzi się zarówno na codzień, jak i na specjalne okazje.
Zapraszam na przepis! Przekonacie się sami, jak szybko i łatwo można przygotować coś naprawdę pysznego!
PASTA Z JAJEK W 15 MINUT – PRZEPIS
Składniki
- 5 jajek
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
- Szczypiorek drobno posiekać, dodać do jajek.
- Do miski z jajkami i szczypiorkiem przełożyć majonez i jogurt naturalny. Dodać szczyptę soli i pieprzu i wymieszać.



