Pasta z makreli to moja kolejna propozycja na pyszną pastę kanapkową. Doskonale smakuje szczególnie ze świeżym pieczywem lub grzankami. Przepis na pastę z makreli jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Mimo, że pasta składa się z zaledwie 3 składników to gwarantuję, że swoim smakiem oczaruje niejedno podniebienie. Ponadto pasta z makreli jest pożywna i zasyci na długo. Zapraszam na przepis!
POMIDOROWA PASTA Z MAKRELI
Składniki
- 1 puszka fileta z makreli w sosie pomidorowym
- 3 jajka
- 1 mała cebula
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w drobną kosteczkę.
2. Cebulę obrać i drobno posiekać.
3. Do miski przełożyć makrelę i rozdrobnić ją za pomocą widelca.
4. Następnie dodać jajka, cebulę oraz doprawić solą i pieprzem.
5. Całość wymieszać do połączenia.