Pasta z tuńczyka i jajek spodoba się każdemu, kto ma dość kanapek z szynką czy z serem.
Pasta z tuńczyka i jajek jest prosta, smaczna i super szybko się ją robi. Każdy bez problemu przyrządzi w domu. Posmarowana taką pastą bagietka czy świeży chlebek to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Dzięki niej śniadanie do pracy czy szkoły, lub kanapki na kolację będą doskonałym, wartościowym posiłkiem. Jeśli tak jak ja uwielbiacie pasty kanapkowe, to koniecznie zachęcam do wypróbowania tego przepisu na pastę z tuńczyka i jajek!
PRZEPIS NA PASTĘ Z TUŃCZYKA I JAJEK
Składniki
- 1 puszka tuńczyka w oleju lub w sosie własnym
- 3 jajka
- 2 ogórki konserwowe
- mała cebulka
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- sól
- pieprz
Wykonanie
1. Tuńczyka odsączyć z zalewy.
2. Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
3. Ogórki oraz cebulę pokroić w drobną kosteczkę.
4. Wszystkie składniki połączyć ze sobą w miseczce, doprawić pieprzem i solą do smaku.
Pastę z tuńczyka i jajek podawać na ulubionym pieczywie. Można przechowywać w lodówce do 3 dni.