Cebulaki z ciasta francuskiego

Cebulaki to bardzo smaczna przekąska, która zazwyczaj kupujemy w piekarniach. Ich cudowny zapach jest nie do opisania. Co powiecie na domowe cebularze? Tak wiem, ich przygotowanie jest dosyć czasochłonne, ponieważ trzeba przygotować ciasto, poczekać aż wyrośnie, a to zajmuje sporo czasu.

Polecam Wam przygotować szybkie cebulaki z ciasta francuskiego. Swoim smakiem przypominają tradycyjne cebulaki, a ich przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut. Chcecie się przekonać? Zapraszam na przepis.

PRZEPIS NA CEBULAKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

Składniki

  • 1 ciasto francuskie
  • 2 duże cebule
  • masło
  • sól
  • pieprz
  • czarnuszka

Wykonanie

  • Cebule obieramy i kroimy w piórka. Następnie podsmażamy na odrobinie masła. Doprawiamy solą oraz pieprzem.
  • Ciasto francuskie rozwijamy na blacie i wycinamy z niego koła przy pomocy dużego kubka.
  • Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, a na nim układamy wycięte kółka. Na każdym kawałku ciasta rozprowadzamy porcję cebuli. Na koniec posypujemy czarnuszką.
  • Blaszkę wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy przez 15 minut.
Cebularze z ciasta francuskiego

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij!