Sezonowa sałatka do obiadu, pełna świeżych warzyw, to uzupełnienie każdego dania. Składa się z kilku prostych warzyw sezonowych, które z pewnością wiele z Was ma na swoich działkach. Jeśli nie, możemy je zakupić na targach ze świeżymi owocami i warzywami.
Ta sałatka sezonowa do obiadu to zbiór tego, co najlepsze. Składa się z sałaty masłowej, ogórka, rzodkiewki i szczypiorku. Całość dopełnia jogurt naturalny, który nadaje całej sałatce kremowego smaku. Przyprawy to jedynie pieprz i sól, bo nic więcej tu nie potrzeba. Surówka jest przepyszna. Będzie idealnym i świeżym dopełnieniem każdego obiadu.
PRZEPIS NA SAŁATKĘ SEZONOWĄ DO OBIADU
Składniki
- 1 sałata masłowa
- 3 ogórki
- pęczek rzodkiewki
- pęczek szczypiorku
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
Wykonanie
- Sałatę masłową umyć i dokładnie osuszyć, a następnie porwać na mniejsze kawałki.
- Ogórki obrać i pokroić w plasterki
- Rzodkiewkę umyć i pokroić plasterki.
- Szczypiorek drobno posiekać.
- Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać jogurt naturalny. Całość doprawić do smaku solą oraz pieprzem.